oktober 25, 2023 | 5 min

“Wij steunen substantieel goede doelen en sport – in 2022 maar liefst 72,2 miljoen!”

Judith
Goede Doelen Manager

Wist je dat we bij Nederlandse Loterij maar liefst 18 goede doelen en Fonds Gehandicapten Sport financieel ondersteunen? In deze blog vertelt Judith van Kranenburg, Goede Doelen Manager, waarom ze anderhalf jaar geleden koos voor deze baan en waarom Nederlandse Loterij dé werkgever is waar haar passie en toewijding samenkomen. 

 

Van het Oranje Fonds naar Goede Doelen Manager bij Nederlandse Loterij

Een sprong in het diepe waar Judith vol enthousiasme instapte. “Ik ben gek op (top)sport en kan genieten van een oranje feestje. Eerlijk gezegd voelt mijn werk bij Nederlandse Loterij echt als een cadeautje,” deelt ze allereerst. Voorheen, tijdens haar werk bij het Oranje Fonds, had Judith veelvuldig contact met de toenmalige Goede Doelen Manager van Nederlandse Loterij en haar huidige leidinggevende Joost. Ze was onder de indruk van de toewijding van Nederlandse Loterij aan de 18 goede doelen en hun substantiële bijdrage aan het Fonds Gehandicapten Sport. “Tijdens mijn tijd bij het Oranje Fonds werden we als beneficianten en overige stakeholders door Nederlandse Loterij uitgenodigd voor beneficiantendagen en verschillende sportevenementen. De vrijheid om onze eigen donateurs uit te nodigen zonder enige vorm van tegenprestatie was voor een goed doel, zoals het Oranje Fonds heel fijn. Dat weerspiegelt heel goed het maatschappelijke karakter van Nederlandse Loterij. Naast alle georganiseerde activiteiten vanuit Nederlandse Loterij, maakte Joost’s visie indruk op me – zijn focus op kansen en verbinden. Toen de mogelijkheid zich anderhalf jaar geleden voordeed om bij Nederlandse Loterij aan de slag te gaan als Goede Doelen Manager wist ik meteen dat dit mijn kans was om de inspanningen voor de 18 goede doelen en het Fonds Gehandicapten Sport verder uit te breiden.”

“Ik heb gewoon een fantastische baan, met briljante collega’s bij een toffe club. Van een persoonlijk opleidingsbudget, organiseren van evenementen tot aan het volgen van golflessen en een goede lunch. Ik denk niet dat ik het beter kan krijgen.”

Judith
Goede Doelen Manager

 

Enorme afdrachten aan goede doelen

“In mijn rol als Goede Doelen Manager ben ik verantwoordelijk voor de relaties, activaties en het vergroten van de maatschappelijke impact ” legt Judith uit. “Zo helpen wij hen verder te professionaliseren, bijvoorbeeld door workshops over social media en artificial intelligence aan te bieden en campagnes te initiëren. Onlangs hebben we een geweldige campagne genaamd ‘Geen Smoesjes’ met Maxime Hartman gevoerd, samen met het Fonds Gehandicapten Sport en Uniek Sporten. Het doel? Het vergroten van de sportparticipatie van mensen met een beperking. Hier ben ik ontzettend trots op, want deze campagne heeft al honderdduizenden mensen bereikt via Instagram en Facebook. Maar dat is nog niet alles waar ik trots op ben; we voeren tal van initiatieven uit in lijn met onze missie: een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Denk aan het schenken van laptops aan kinderen uit minderbedeelde gezinnen, het afdrachtevenement en onze ‘Goede Doelen Wand’ op kantoor. Via deze wand kunnen we al onze activiteiten laten zien met video’s en geven wij de goede doelen een plek om hun werk te laten zien. Daarnaast zetten we ons actief in voor vrijwilligerswerk. Zo hebben we dit jaar met 210 collega’s deelgenomen aan NLDoet. Kortom, dag in, dag uit werken we hard aan onze missie. Het afgelopen jaar hebben we naast al deze inspanningen onze 18 goede doelen ondersteund met een indrukwekkende som van 19,9 miljoen. Dat is prachtig, maar naar mijn mening weten nog te weinig mensen dat we onze missie – het creëren van een gelukkig, gezond en sportief Nederland – via onze spelmerken omzetten in enorme afdrachten aan goede doelen, sport en de samenleving.”

 

Intrinsieke motivatie drijft ons

“Wat iedereen drijft bij Nederlandse Loterij is intrinsieke motivatie, dit ervaar ik echt zo. Het feit dat het geven van grote bedragen aan goede doelen (red. en aan de Nederlandse sport en ministerie van Financiën) een randvoorwaarde was bij de oprichting van onze organisatie zegt heel veel. Daarnaast zorgen we ervoor dat meespelen met een van de spellen van Nederlandse Loterij leuk en veilig is. Daarom investeren en ontwikkelen we veel in het voorkomen, signaleren en aanpakken van risicovol speelgedrag. Wij bieden een plek waar meedoen aan kansspelen leuk is, waar de regels en voorwaarden duidelijk zijn en waar op tijd wordt ingegrepen als risicovol speelgedrag gesignaleerd wordt.”

 

Een werkplek waar alles samenkomt

Voor Judith is Nederlandse Loterij de plek waar al haar belangrijke waarden samenkomen: filantropie, sport, solidariteit en ontwikkeling. “Het verlangen om verder te gaan, het plezier in sport, zowel beoefenen als kijken, en het leggen van menselijke verbindingen zijn allemaal aspecten die ik enorm waardeer,” deelt ze enthousiast. “Wat betreft dat laatste, ik merk het sterk binnen onze organisatie. De saamhorigheid is hoog, we gaan allemaal voor een 10 en de organisatie investeert in haar medewerkers. Van een persoonlijk opleidingsbudget, organiseren van evenementen tot aan het volgen van golflessen en een goede lunch. Ik denk niet dat ik het beter kan krijgen. Kortom, ik heb gewoon een fantastische baan, met briljante collega’s bij een toffe club.”

Wil je net als Judith werken aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland? Bekijk onze openstaande vacatures en draag bij aan enorme afdrachten voor onze 18 goede doelen.

Verhalen

Teamspelers aan het woord

Alle unieke talenten van onze collega’s komen samen in diverse teams. Zo werken we met elkaar aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland. 
Ben jij benieuwd wie in jouw team zit?

Lees onze verhalen
Dé afdracht. Wat is dat eigenlijk? 

Dé afdracht. Wat is dat eigenlijk? 

Leer ons nog beter kennen