Data & Tech

Een scale-up binnen een gevestigde organisatie

Welk spel iemand speelt, op welk platform én hoeveel iemand wint. Wij weten het, ontwikkelen, testen en analyseren het. We werken met grote volumes. Zowel in aantallen gebruikers, transacties als in de hoeveelheid data. Met de nieuwste technieken vormen onze teams de technische backbone van de organisatie.

Bekijk alle data & tech vacatures

Waarom we dit doen

Nederlandse Loterij kan niet zonder technologie. In alles wat wij doen zit data en technologie verweven. Zowel intern als extern. Van het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke sites, apps en gaming platformen tot het verzamelen en analyseren van data. Ook het faciliteren van een optimale, digitale werkplek zorgt ervoor dat onze eigen collega’s zich kunnen focussen op waar ze goed in zijn.

De markt voor loterijen verandert snel. Denk bijvoorbeeld aan de introductie van iGaming platformen. Onze teams spelen daarin een cruciale rol. Sterker nog, zij spelen mee op Champions League niveau. Nieuwe technologie wordt direct omarmd en toegepast. Ook wordt de data die we verzamelen real time ingezet en moet dit responsible zijn. Op die manier monitoren we continu of meespelen leuk blijft en maken we ons hard voor verantwoord spelen. Zo maken we als Data & Tech-team impact met de inzet van technologie.

Met wie we dit samen doen

We zijn een groeiend team dat op dit moment 110 collega’s telt. Collega’s die vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen krijgen. Want dat is precies wat je volgens ons nodig hebt om succesvol te kunnen zijn in het complexe en vernieuwende Data & Tech landschap waarin we ons bevinden.

Architecture

down

Het team Architecture houdt zich bezig met het beheer en de verbetering van de IT-architectuur. Primair focussen we ons op processen, data en applicaties. Secundair op infrastructuur en security. Ons doel is het bieden van stabiele en goed presterende IT-systemen die tegelijkertijd voldoende flexibiliteit bieden om te voldoen aan de klantwensen van de toekomst.

Development & Operations

down

Dit domein is verdeeld in 5 subafdelingen: DevOps, Software Development, Business Analysis, Testing & Releasemanagement en Quality Assurance. Het team bestaat uit ruim 60 collega’s en is verantwoordelijk voor alle High class lottery & iGaming systemen.

Nieuwsgierig met welke programma’s je gaat werken? Onze technology stack is volledig cloud based (Azure). We ontwikkelen met name in C#, NET Core en Vue JS. Daarnaast gebruiken we Ci/CD pipelines in Azure DevOps en Robot Framework voor het automatisering van onze testen.

Data management

down

Dit domein bestaat uit een team van 15 collega’s die verantwoordelijk zijn voor het fundament van de data-gedreven ambities van de Nederlandse Loterij. De teams behandelen data voor doeleinden zoals reporting & analytics, fraude opsporing, responsible gaming, personalisatie en compliance. Om grote volumes te verwerken, met soms pieken van meer dan 100k berichten per minuut, werken we met best-of-breed technologieën. Denk onder andere aan Data platform (Azure), Data warehouse (IBM), Databricks, Event Sourcing, Streaming, Terraform, GraphQL, CI/CD, Git.

IT

down

De IT-afdeling is een belangrijke schakel tussen de interne stakeholders en de externe leveranciers van onze loterij- en kansspelsystemen. We leveren Service & Support aan alle interne en externe medewerkers. De afdeling bestaat uit 3 subafdelingen: IT Support, IT services en IT Security waar 14 collega’s werken.

“We proberen continu nieuwe technologieën uit en leren niet alleen door middel van trainingen, maar ook van elkaar. Er loopt enorm veel kennis rond op onze afdeling.”

Jennifer Vink, Product Owner

Hoe we dit doen

Bij Data & Tech vind je het beste van een scale-up binnen een gevestigde organisatie. Nederlandse Loterij is al jaren een grote, stabiele werkgever. Daarom zijn alle voorwaarden aanwezig die zorgen dat onze mensen succesvol en gelukkig kunnen zijn in hun werk.

Tegelijkertijd zien we onszelf als een scale-up. Onze teams groeien snel en er is ruimte om te investeren. Vaak zijn nieuwe collega’s bij Nederlandse Loterij verrast over twee zaken. De vrijheid die ze krijgen in hun werk én de high-end technieken waar ze mee werken.

Er is veel ruimte om zelf met je team een visie te vormen. We doen aan productontwikkeling en werken Agile. Zo kunnen we snel inspelen op nieuwe wensen van gebruikers of ontwikkelingen in de markt. Iedereen binnen onze teams draagt bij om steeds beter te worden.

Verhalen

Teamspelers
aan het woord

Alle unieke talenten van onze collega’s komen samen in diverse teams. Zo werken we met elkaar aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland.
Ben jij benieuwd wie er in jouw team zit?

Lees onze verhalen
Ontdek hoe Jesper zijn dag eruitziet als Applicatiebeheerder

Ontdek hoe Jesper zijn dag eruitziet als Applicatiebeheerder

Leer ons nog beter kennen