Finance

Waar het draait om miljoenen

In 2022 was onze omzet 6.503 miljoen. Hiervan werd 5.829 miljoen prijzengeld uitgekeerd en werd 195,1 miljoen afgedragen aan goede doelen en aan de Nederlandse sport. Met deze enorme bedragen snap jij dat we onze financiële processen op topniveau geregeld moeten hebben. Tot elk cijfer achter de komma.

Bekijk alle finance vacatures

Waarom we dit doen

Dat onze loterij de grootste, betrouwbare aanbieder van kansspelen is in Nederland, dat weten veel mensen wel. Wat niet iedereen weet is dat we financieel bijdragen aan 18 goede doelen en aan de Nederlandse sport. Zo wordt al onze winst gedeeld met onder andere TeamNL, KWF en onze Oranje Leeuwinnen. Vanuit Finance dragen we hieraan bij door ons verdienvermogen te beschermen en verder te versterken. Hierbij speelt de klant de hoofdrol. Om te zorgen dat de klant het beste wordt bediend, streven we naar een foutloze financiële organisatie en opereren we binnen de kaders die ons gegeven zijn.

Met wie we dit samen doen

Onze 80 financiële professionals zetten hun talenten in binnen 7 verschillende teams: Fraud & Payments, Business Control, Gamemanagement, Trading, Financial Accounting, Business Intelligence en Procurement & Facilities. Ons hart voor de sport verbindt ons: we vinden het fijn dat we met z’n allen bijdragen aan de sport in Nederland.

Of we zelf sportief zijn? De internationale teamleden van Fraude & Payments gaan geregeld samen los op de boulderbaan. De collega’s van Financial Accounting praten op maandagochtend na over de gespeelde wedstrijden van Ajax, ADO Den Haag en Sparta. Ook kun je een aantal finance collega’s tegenkomen in onze eigen gym. Verder vinden we het leuk om samen te bowlen of zijn we in voor een uitje zoals schapendrijven in het kader van teambuilding. Binnen en buiten Nederlandse Loterij worden we omschreven als een transparante, betrouwbare en objectieve teamspeler.

Business Intelligence

down

helpt ons om de complexe omgeving waarin wij opereren nog beter te begrijpen.

Business Control

down

houdt scherp zicht binnen en buiten de organisatie over de voortgang op onze doelstellingen. Dit maakt het mogelijk om ruim op tijd bij te sturen als dat nodig is.

Financial Accounting

down

is de spil als het gaat om een tijdige, juiste en volledige administratie. Van ons crediteuren- en debiteurenproces tot de jaarrekening. Dit hechte team staat voor elkaar klaar en je kan er hybride werken, net wat bij je past.

Fraud & Payments

down

voert het kansspelbeleid uit. Zonder dit team -dat bestaat uit mensen met 5 verschillende nationaliteiten- voldoen we niet aan onze wettelijke verplichtingen en zijn we gevoelig voor reputatieverlies. Plezier in het werk staat voorop in de open cultuur.

Procurement & Facilities

down

zorgt dat we als netwerkorganisatie een langetermijnsamenwerking aangaan met onze strategische partners. Partners die qua belangen en DNA overeenkomen met de visie, missie en kernwaarden van NLO. Van selectie tot contractbeheer om nog meer waarde voor alle partijen te creëren.

Trading

down

zorgt dat onze spelers de best mogelijke ervaring met sportweddenschappen hebben. Ervaringen die tegelijkertijd bijdragen aan het financiële resultaat.

Gamemanagement

down

staat 365 dagen per jaar klaar om de loterijtrekkingen foutloos en tijdig te verrichten. De afdeling is onderdeel van het primaire proces van Nederlandse Loterij.

“Met ondernemerschap en een goed gevoel voor risico’s zijn er binnen Finance en Nederlandse Loterij veel mogelijkheden om een brede bijdrage te leveren en jezelf verder te ontwikkelen.”

Gijs Franken, Manager Business Control
werkt sinds 2017 bij Nederlandse Loterij

Hoe we dit doen

Vanuit Finance bepalen we de bedrijfseconomische kaders waarbinnen Nederlandse Loterij kan, mag en wil opereren. Daarbij vergroten we de waardecreatie door als navigator en ondersteuner op te treden. We geven inzicht in de (niet)financiële prestaties als het gaat om het verleden, heden en de toekomst. Ondernemerschap en innovatie? Die worden volop gestimuleerd. Het bedrijfsrisicoprofiel van de organisatie wordt bewaakt. Ook zetten we data in om onze besluitvorming te ondersteunen.

 

Verhalen

Teamspelers aan het woord

Alle unieke talenten van onze collega’s komen samen in diverse teams. Zo werken we met elkaar aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland.
Ben jij benieuwd wie er in jouw team zit?

Lees onze verhalen
Tim over werken bij Nederlandse Loterij: never a dull moment

Tim over werken bij Nederlandse Loterij: never a dull moment

Leer ons nog beter kennen