Responsible Gaming

Meespelen moet vooral leuk zijn

En leuk blijven. Daarom zetten we ons in voor verantwoord spelen. Met 8 talenten werken we hard aan onze teammissie: zorgen dat niemand door onze spellen in de problemen komt. Dit doen we niet alleen omdat het moet. We doen het vooral omdat we er echt in geloven.

Bekijk alle corporate affairs vacatures

Waarom we dit doen

Met elk spel steunen we mooie initiatieven voor de Nederlandse samenleving, sport en gezondheid. Dat kunnen we natuurlijk niet doen ten koste van de gezondheid van spelers. Meespelen moet voor iedereen een spelletje blijven. Verantwoord spelen is voor ons veel meer dan een speerpunt: we ervaren het als een primaire taak om het kansspelbeleid uit te voeren.

 

Met wie we dit samen doen

Verantwoord spelen is de verantwoordelijkheid van al onze 430 collega’s. Dit betekent dat je als talent binnen het team Responsible Gaming met iedereen binnen onze organisatie in contact staat. Je werkt voor al onze sterke merken. Afwisseling is gegarandeerd. Het ene merk is namelijk het andere merk niet. Zo is de dynamiek van online een weddenschap plaatsen totaal anders dan wanneer je een keer per maand een lot koopt bij jouw favoriete retailer om de hoek.

Verantwoord spelen vinden we heel belangrijk. Sterker nog, voor onze talenten is het mogelijk maken van verantwoord spelen een intrinsieke motivatie. Zo dragen we bij aan de maatschappij. Onze oprechte interesse in het gedrag van mensen is daarvoor een goede basis. Aangevuld met onze blik naar buiten toe. We hebben oog voor wat er buiten de organisatie gebeurt.

“We doen het niet alleen omdat het moet, maar vooral omdat we er zelf echt in geloven.”

Floris van Driel, Responsible gaming specialist
werkt sinds 2015 bij Nederlandse Loterij

Hoe we dit doen

Onze stip aan de horizon is zorgen dat niemand door onze spellen in de problemen komt. Om hiernaartoe te werken bestaat onze aanpak uit 3 delen: preventie, detectie en interventie.

Preventie, concreet betekent dit dat we mensen aan de voorkant wijzen op eventuele risico’s van onze producten. Je kan hier denken aan onze Responsible Gaming-campagne met Nathan Rutjes. Met deze marketingactie wonnen we eerder een award voor Safer Gambling Campaign of the Year. Ook letten we erop dat we de deur dichthouden voor mensen onder de 18 jaar. En mensen tussen de 18 en 24 jaar worden op een andere manier benaderd omdat uit onderzoek blijkt dat zij een kwetsbare groep zijn.

Veel van onze producten worden online aangeschaft. Hiermee verzamelen we ontzettend veel data. Data die ons inzicht geeft in het spelgedrag van spelers. Hoe je in die bergen aan data patronen vindt die passen bij mensen die risico lopen? Onze analisten verbinden psychologie met data-analyse en signaleren zo patronen die wijzen op controleverlies.

Op basis van de analyses in de detectiefase ondernemen we acties die bepaalde mensen minder stimuleren om te spelen. Dat kan het versturen van minder promoties betekenen. Of de collega’s van onze klantenservice bellen de mensen en gaan in gesprek.

Verhalen

Teamspelers
aan het woord

Alle unieke talenten van onze collega’s komen samen in diverse teams. Zo werken we met elkaar aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland.
Ben jij benieuwd wie er in jouw team zit?

Lees onze verhalen
Ontdek hoe Jesper zijn dag eruitziet als Applicatiebeheerder

Ontdek hoe Jesper zijn dag eruitziet als Applicatiebeheerder

Leer ons nog beter kennen