Sales

Digitaliseren met oog voor de klant

Waar én hoe verkopen we spel en beleving? Hoe betalen we winnaars uit? En hoe doen we dit in een markt waar voor sommige klanten digitalisering een belangrijke rol speelt en andere spelers juist op zoek zijn naar persoonlijk contact? Dit zijn de vragen die we bij Sales beantwoorden.

Bekijk alle sales vacatures

Waarom we dit doen

De totale omzet van Nederlandse Loterij in 2022 bedroeg 6.503 miljoen. Hiervan werd 5.829 miljoen uitgereikt aan prijswinnaars. Nog eens 195,1 miljoen ging naar de Nederlandse sport, 18 goede doelen en de samenleving voor een gelukkig, gezond en sportief Nederland.

 

Met wie we dit samen doen

Samen werken, samen winnen is teamwork. Dat zie je ook terug op onze Salesafdeling. Daarbij kan elke persoon rekenen op veel eigen verantwoordelijkheid en zeeën van speelruimte om in te bewegen. Heb je een goed idee? Zie je een kans die je wilt verzilveren? Bij Nederlandse Loterij juichen we dit toe! Ons ondernemerslab, waar innovatieve plannen worden ontwikkeld, is hier een voorbeeld van. Lijkt het jou bijvoorbeeld leuk om een loterij op te zetten met blockchaintechnologie? Én kun je aantonen waarom deze technologie Nederlandse Loterij vooruit gaat helpen? Dan krijg jij de kans om je plan tot aan directieniveau te delen. Dat noemen we ondernemerschap én dat waarderen we.

“Het eindresultaat geeft voldoening: je draagt miljoenen bij aan Nederland.”

Maarten Kerkhof, Salesmanager Retail
werkt sinds 2019 bij Nederlandse Loterij

Hoe we dit doen

Op heel veel manieren. Zo zijn we bezig met de ontwikkeling van een nieuwe manier van verkoop zonder tussenkomst van een medewerker. Oftewel: we bieden oplossingen waarmee consumenten zelf loten kunnen kopen. Maar als de verkoop door winkelmedewerkers wegvalt, hoe zorg je dan dat de consument de weg naar onze loten nog wel weet te vinden? Hoe leren we onze winkelspelers een nieuwe customer journey aan? En wat betekent het voor ons businessmodel? Dat zijn de vragen waar we bij Sales met elkaar het antwoord op vinden.

Ook denken we proactief mee over manieren hoe het nog beter kan. Zoals met het Cash Less-project. Hierbij is het ons doel om minder cash in omloop te hebben in de winkels. Spelers leveren hun lot in, bieden hun telefoon aan en het gewonnen bedrag wordt direct op de bankrekening gestort. Fijn voor de speler én fijn voor de winkelier omdat deze minder geld in de kassa hoeft te hebben. Dit bevordert onder andere de veiligheid.

Verhalen

Teamspelers
aan het woord

Alle unieke talenten van onze collega’s komen samen in diverse teams. Zo werken we met elkaar aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland.
Ben jij benieuwd wie er in jouw team zit?

Lees onze verhalen
Onbeperkt gebruik maken van onze sportschool met gratis personal trainer

Onbeperkt gebruik maken van onze sportschool met gratis personal trainer

Leer ons nog beter kennen