Corporate affairs

Een breed speelveld

Van antwoord geven op een persvraag tot een debat in de Tweede Kamer. Van interne en externe congressen tot juridische zaken. Dat is de breedte van ons speelveld bij Corporate affairs en hoe we een bijdrage leveren aan een betere samenleving. Want dát is waar het bij ons om draait.

Bekijk alle corporate affairs vacatures

Waarom we dit doen

Bij al onze spellen maken mensen kans op een geldprijs. Van een tientje tot de Mega Jackpot of elke maand
€ 10.000. De mensen die meespelen steunen ook de Nederlandse sport en diverse goede doelen. Op deze manier werken we bij Nederlandse Loterij aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Dit is wat we doen én willen uitdragen. Om dit goed te kunnen doen, spelen we als team Corporate affairs een rol binnen de gehele organisatie. Van Responsible Gaming tot Data & Tech.

Met wie we dit samen doen

Ons team Corporate affairs wordt gevormd door 29 collega’s. Aan ons de taak om de mensen binnen én buiten onze organisatie mee te nemen in wat we doen. We leggen stuk voor stuk graag de verbinding en nemen onze verantwoordelijkheid.

Juridische zaken

down

Onze talenten bij Juridische zaken zijn verantwoordelijk voor alle contracten. Ze zijn adviseurs en beleidsmakers. En het zijn de mensen die erop toezien dat wij ons binnen Nederlandse Loterij aan de wet- en regelgeving houden. Dus ook de wet Kansspelen op afstand waardoor de markt voor online kansspelen geopend is. En dat ons reclamebeleid klopt. Dat laatste begint al bij het inzichtelijk en begrijpelijk maken van de wet- en regelgeving, bijvoorbeeld voor ons marketingteam.

Public affairs & Government Relations

down

Hier draait alles om het voeren van de interactieve dialoog. Om het opbouwen en onderhouden van relaties voor de lange termijn. En om samenwerking. Met de collega’s onderling, met de branchevereniging en de politiek. Zo ontstaat de koppeling met de bedrijfsstrategie en -doelstellingen van Nederlandse Loterij.

Corporate communicatie

down

We brengen onder woorden wie we zijn en waar we voor staan als Nederlandse Loterij. Dit verhaal staat centraal bij de communicatie via diverse kanalen en bij alle uitingen. Denk aan ons jaarverslag en de website, tijdens evenementen en woordvoering. Alles wordt tot in detail op de doelgroep en op elkaar afgestemd. Zo is helder dat we samen werken aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland en versterken we dit imago.

Responsible gaming

down

Meespelen met onze spellen moet vooral leuk zijn en leuk blijven. Daarom zetten we ons in voor verantwoord spelen. Dat zeggen we niet alleen. Dat doen we ook. Met 8 talenten werken we hard aan onze teammissie: zorgen dat niemand door onze spellen in de problemen komt. Dit doen we niet alleen omdat het moet. We doen het vooral omdat we er zelf echt in geloven.

“Onze uitgebreide zoektocht naar de winnaar van 12,8 miljoen, werd gevolgd door een groot aantal landelijke media.”

Thomas van Vessem, Manager Communicatie & Events
werkt sinds februari 2022 bij Nederlandse Loterij

Hoe we dit doen

Uitdragen dat we bij Nederlandse Loterij aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland werken doen we op verschillende manieren. We zijn proactief en nemen mensen mee in wat we doen.

Bijvoorbeeld door zoveel mogelijk mensen te laten weten dat Nederlandse loterij in 2022 een bedrag van maar liefst 195,1 miljoen euro heeft afgedragen. Dit bedrag is ten goede gekomen aan sport, 18 goede doelen en de samenleving. Om precies te zijn hebben we 52,3 miljoen euro geschonken aan NOC*NSF, 19,9 miljoen euro aan 18 goede doelen en 122,9 miljoen aan de Staat der Nederlanden. Dat maakt ons trots. Als organisatie én als afdeling.

Door de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs uit te reiken aan een initiatief dat Nederland in beweging brengt. De jury bestaat uit prominente Nederlanders zoals Pieter van den Hoogenband, Hedy d’Ancona, Marjan Olfers en Hugo Borst.

Ook werd onze zoektocht naar de Staatsloterij winnaar van 12,8 miljoen breed uitgemeten in verschillende Nederlandse media. We hebben namelijk alles uit de kast gehaald, toen de winnaar de prijs dreigde mis te lopen. We hebben geflyerd in de wijk, zijn in busjes rondgereden en lieten een vliegtuig rondgaan met de tekst ‘Staatsloterij zoekt winnaar’.

Verhalen

Teamspelers
aan het woord

Alle unieke talenten van onze collega’s komen samen in diverse teams. Zo werken we met elkaar aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland.
Ben jij benieuwd wie er in jouw team zit?

Lees onze verhalen
Het reilen en zeilen van Lobke Berkhout

Het reilen en zeilen van Lobke Berkhout

Leer ons nog beter kennen