september 2, 2022 | 5 min

Ontdek hoe Jesper zijn dag eruitziet als Applicatiebeheerder

Jesper de Zoete
Applicatiebeheerder

Hoe is het om te werken als Applicatiebeheerder bij Nederlandse Loterij?

“Het doel van mijn werk is om het de gebruiker zo efficiënt mogelijk te maken. Er komen diverse verzoeken bij mij binnen, zoals een toegangsverzoek of optimalisatieverzoek. Ik zoek en denk mee met de indiener met als doel om er samen beter van te worden.

Het is binnen mijn werk heel belangrijk om snel te acteren op veranderingen in de markt. Door hier snel op in te spelen blijven we voorop lopen. Belangrijk is om alles zo efficiënt in te richten dat het wendbaar is en we snel aanpassingen door kunnen voeren.

In mijn functie werk ik met veel verschillende teams samen. Ik ben de verbindende schakel tussen security, technology en de teams daarbuiten. Dat vind ik heel erg leuk. Mijn doel is dat er gewerkt kan worden in een veilige omgeving.”

 

Kun je wat vertellen over de afdeling Technology?

“Ik maak onderdeel uit van het team IT Servicedesk, dat valt onder de overkoepelende afdeling Technology. We zijn in de afgelopen jaren enorm gegroeid. Ik werk hier nu vier jaar en het is een enorm wendbare afdeling. Om een goed beeld te geven: twee jaar geleden werkte ik in een team van 15 medewerkers en op dit moment is Technology gegroeid tot een afdeling van 80 medewerkers. De ambitieuze groeidoelstelling die wij van tevoren in gedachte hadden is echt gerealiseerd. Hier ben ik oprecht trots op. En we zijn er nog niet; de komende jaren zullen we nog veel verder groeien. Hier kijk ik zeker naar uit.”

““Het is binnen mijn werk heel belangrijk om snel te acteren op veranderingen in de markt. Door hier snel op in te spelen blijven we voorop lopen.””

Jesper de Zoete
Applicatiebeheerder

 

Wat maakt het werken bij Nederlandse Loterij anders?

“Binnen de afdeling Technology werken we altijd met de nieuwste systemen. Hierin lopen we echt voorop en zijn we onderscheidend. Zo werken we met een CI/CD platform (continious integration and continious delivery). Dit zie ik als een hele leuke uitdaging, want werken met de nieuwste systemen betekent ook beschikken over de nieuwste kennis. Dit geldt overigens niet alleen voor Technology, maar voor de hele organisatie. Ik zie dit als een uniek element van werken bij Nederlandse Loterij.

Wat mij daarnaast enorm aanspreekt is de ruimte voor eigen inbreng die je als medewerker krijgt. Als je een plan hebt of een bepaald doel voor ogen hebt dan krijg je ruimte om dit echt te realiseren. Ik maak wel eens een demo en kan het vervolgens ook doorvoeren. Heel fijn dat deze flexibiliteit er is. De leidinggevenden staan ook echt naast je en doen mee. Nederlandse Loterij is een platte organisatie en heeft een warme cultuur. Ze denken echt mee met de medewerkers.”

 

Hoe ziet jouw agenda eruit?

“We beginnen elke dag met een dagstart met het team IT Servicedesk. Tijdens de dagstart bespreken we waar iedereen mee bezig is en welke belangrijke acties er nog gedaan moeten worden. Dit werkt voor mij heel fijn en overzichtelijk. We kijken tijdens deze meeting ook of we elkaar ergens bij elkaar kunnen helpen en daarnaast delen we een hoop kennis.

Naast de dagstart komen we elke vrijdagmiddag met het team bijeen op kantoor tijdens het ‘juichmoment’. We blikken tijdens deze meeting terug op de week en focussen ons op alle resultaten. Het komt vaak voor dat je een resultaat behaalt zonder dat je hier bij stil staat. Het juichmoment helpt om bewustwording te creëren en stil te staan bij de successen. Maar ook als iets niet helemaal naar wens is gegaan dan maken we dit bespreekbaar. Dit zorgt voor veel inzichten. Via de tool Jira proberen we alles meetbaar te maken, zodat we er iedere keer weer wat van leren

Verder bestaat mijn agenda vooral uit meetings gerelateerd aan projecten, zoals de GO-live van de Lotto actiepagina of de realisatie van een project van Eurojackpot. Daarnaast ben ik vrij om mijn agenda zelf in te delen. Via Jira wordt er een roadmap gemaakt aan de hand van de verschillende projecten. Door middel van deze sprints heb ik goed inzicht in alles wat er ligt en binnenkort aankomt.”

 

Meer weten over de functie van Jesper? Bekijk zijn agenda voor meer informatie!

Ben je na het lezen van dit verhaal benieuwd naar werken bij Nederlandse Loterij? Neem een kijkje op Data & Tech

Verhalen

Teamspelers
aan het woord

Alle unieke talenten van onze collega’s komen samen in diverse teams. Zo werken we met elkaar aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Ben jij benieuwd wie er in jouw team zit?

Lees onze verhalen
Daphne over innoveren voor de afdracht van de toekomst

Daphne over innoveren voor de afdracht van de toekomst

Leer ons nog beter kennen