april 28, 2022 | 3 min

Het reilen en zeilen van Lobke Berkhout

Lobke Berkhout
Sponsormanager

Van topsporter naar werken bij Nederlandse Loterij? Hoe is dat? Lobke Berkhout (Amsterdam, 11 november 1980) is een Nederlands zeilster en vijfvoudig wereldkampioene in de 470-klasse. Zij werkt sinds 3 maanden bij Nederlandse Loterij als Sponsormanager.

Er zijn mensen die er nog altijd aan twijfelen als ze me spreken, maar inmiddels is bij mij ‘het roer’ definitief om en ben ik topsporter-af. Sinds 1 februari ben ik 4 dagen per week aan het werk bij Nederlandse Loterij. De eerste drie maanden zijn omgevlogen. Time flies when you are having fun!

Toen ik na de Spelen van 2012 aankondigde te stoppen met topsport, waren mijn werkzaamheden nadien een stuk flexibeler. Ik had een goed leventje, maar toch miste ik een stuk uitdaging en professionaliteit. Een concreet doel zoals ik dat in de topsport altijd had gehad.

De vlucht terug naar een ‘vertrouwde’ Olympische Campagne was heel waardevol en dit derde Olympische traject heeft mijzelf veel inzicht gegeven in wie ik als persoon nu ben, waar ik voor sta en waar mijn drijfveren liggen.

De kans die ik kreeg om via Nederlandse Loterij de arbeidsmarkt op te stappen was er een die ik met volle overtuiging ben aangegaan. Een prachtige kans om te leren van de beste op marketinggebied (drie gouden en een zilveren Loeki en vele andere prijzen). En binnen een datagedreven, agile organisatie.

“Ik kan mijn passie voor sport dus nog steeds heel goed kwijt en Nederlandse Loterij wil samen met TeamNL bouwen aan de missie voor ‘een gelukkig, gezond en sportief Nederland’. Gaver kan wat mij betreft niet!”

Lobke Berkhout
Sponsormanager

 

Uiteraard zijn er veel aspecten en eigenschappen die ik mee kan nemen uit mijn topsportcarrière, maar ook leer ik heel veel van de manier van werken van de verschillende multidisciplinaire teams binnen Nederlandse Loterij. Ik was gewend dat mijn (trainings)dag aan het einde van de dag af was. Nu komt vrijwel niets in 1 dag af en is er altijd wel een actie die nog openstaat voor de volgende. Het is dus de kunst voor mij, als fanatiekeling en perfectionist, om ’s avonds de computer dicht te doen en te zeggen ‘morgen is er een nieuwe dag’.

Als Sponsormanager op het TeamNL-account sta ik veel in contact met NOC*NSF, de sportbonden en hun sporters.

Verhalen

Teamspelers
aan het woord

Alle unieke talenten van onze collega’s komen samen in diverse teams. Zo werken we met elkaar aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Ben jij benieuwd wie er in jouw team zit?

Lees onze verhalen
Onbeperkt gebruik maken van onze sportschool met gratis personal trainer

Onbeperkt gebruik maken van onze sportschool met gratis personal trainer

Leer ons nog beter kennen