augustus 8, 2023 | 4 min

“Nederlandse Loterij heeft mij als werkgever verrast”

Andrea Verhagen
Bestuurssecretaresse

Het aangaan van een nieuwe baan kan een spannende stap zijn, maar voor Andrea heeft deze beslissing alleen maar positieve ervaringen opgeleverd. Nederlandse Loterij heeft haar op diverse manieren verrast. De aangename bedrijfscultuur, de professionaliteit tijdens de kennismaking en een soepele start hebben ervoor gezorgd dat ze zich thuis voelt. Benieuwd naar hoe ze terugkijkt op de afgelopen drie maanden? Lees snel verder.

 

Even voorstellen

Andrea begon op 1 april 2023 als bestuurssecretaresse bij Nederlandse Loterij, waar ze in een dynamisch takenpakket dook. Ze merkt op: “Wat deze rol zo leuk maakt, is de diversiteit ervan. Van het beheren van agenda’s en e-mails tot het boeken van hotelovernachtingen, het organiseren van belangrijke vergaderingen en de betrokkenheid bij diverse projecten; mijn dagen zijn allesbehalve saai.” Ondanks dat ze niet actief naar een nieuwe baan zocht, ontving ze een vacature voor de functie van bestuurssecretaresse van een kennis. Na het doornemen van de vacature en de gesprekken met medewerkers sprak de cultuur, de professionaliteit, de kernwaarden en het maatschappelijke belang dat Nederlandse Loterij nastreeft haar aan.

“Mensen zijn open, behulpzaam en gemotiveerd. Iedereen houdt zich aan de afspraken en je wordt overal actief bij betrokken. Deze cultuur maakt dat ik mijzelf hier thuis voel.”

Andrea Verhagen
Bestuurssecretaresse

 

Nederlandse Loterij heeft mij verrast

Over het maatschappelijk belang zegt ze het volgende: “Hoewel sommige mensen misschien een minder positieve associatie hebben met kansspelen, heeft Nederlandse Loterij mij echt positief verrast. We nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus door te focussen op ‘Responsible Gaming’. Dit betekent dat we preventieve maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat meespelen ook echt een leuk spelletje blijft. Dat is iets wat veel mensen niet weten.”

 

Een professionele indruk vanaf het eerste moment

Verder is Andrea onder de indruk van de professionaliteit van de organisatie. “Vanaf het moment dat ik binnenstapte bij de receptie, werd ik warm en hartelijk ontvangen. De wachttijd van het eerste sollicitatiegesprek was kort en het hele recruitmentproces verliep soepel. En tijdens mijn gesprekken werd meteen duidelijk dat iedereen hier met veel passie werkt. Maar dat niet alleen, ook de systemen en processen waar we mee werken, laten zien dat we een goed georganiseerde organisatie zijn.”

 

Een betrokken cultuur

Andrea gaat verder: “Naast dat we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en dat we een professionele organisatie zijn, voelt de bedrijfscultuur ook heel goed. Mensen zijn open, behulpzaam en gemotiveerd. Iedereen houdt zich aan de afspraken en je wordt overal actief bij betrokken. Deze cultuur maakt dat ik mijzelf hier thuis voel.”

 

Een soepele start

Tot slot deelt ze haar ervaring over de onboarding: “Ik kreeg rustig de tijd om in te werken. Zo heb ik een hoop leuke gesprekken gevoerd met mijn collega’s en weet ik hierdoor precies wie mijn aanspreekpunten zijn.”

 

Waarom Nederlandse Loterij?

Ter afsluiting van het gesprek zegt Andrea: “Ik kan Nederlandse Loterij aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een leuke, collegiale cultuur, bij een datagedreven organisatie, omringd door mensen die met plezier naar hun werk gaan.”

 

Lijkt een functie binnen Nederlandse Loterij jou ook interessant? Bekijk hier onze vacatures.

Verhalen

Teamspelers aan het woord

Alle unieke talenten van onze collega’s komen samen in diverse teams. Zo werken we met elkaar aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland. 
Ben jij benieuwd wie in jouw team zit?

Lees onze verhalen
Nederlandse Loterij wint de ‘World-class Workplace’ Award

Nederlandse Loterij wint de ‘World-class Workplace’ Award

Leer ons nog beter kennen