juli 14, 2023 | 4 min

Nederlandse Loterij wint de ‘World-class Workplace’ Award

Wouter van Tilburg
HR manager

Bij Nederlandse Loterij worden er jaarlijks flink wat marketing awards in de wacht gesleept. Van Effies tot Gouden Loekies. Maar wist je al dat Nederlandse Loterij zich nu ook in de categorie Financial Services de winnaar mag noemen van de ‘World-class Workplace Award 2022-2023’? Dé prijs op het gebied van goed werkgeverschap. We spraken met HR manager Wouter van Tilburg over waardering, aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en het creëren van een stimulerende werkomgeving.

 

Over de ‘World-class Workplace’ Award

Wat houdt deze award precies in? Wouter vertelt: “World-class Workplace is een keurmerk van onderzoeksbureau Effectory. Dit keurmerk is voor 100% gebaseerd op de mening van medewerkers en wordt toegekend aan organisaties die boven de benchmark scoren op het gebied van goed werkgeverschap.

Het onderzoek bestaat uit vijf vragen die worden beoordeeld. Vier vragen vallen onder het thema ‘goed werkgeverschap’; in hoeverre heeft de organisatie een inspirerende visie voor de toekomst, is er ruimte voor bottom-up innovatie, hoe is de algemene tevredenheid over de organisatie en in hoeverre voelen medewerkers zich gewaardeerd door de organisatie. De vijfde vraag is gericht op de Net Promoter Score (NPS); hoe waarschijnlijk is het dat je jouw organisatie zou aanbevelen aan anderen? Dat onze medewerkers de organisatie zo waarderen dat we bovenaan zijn geëindigd in onze categorie, maakt mij natuurlijk trots.”

 

Waardering binnen Nederlandse Loterij

De opvallend hoge score bij het onderdeel ‘de organisatie waardeert medewerkers’ zorgde er onder andere voor dat Nederlandse Loterij deze award heeft gewonnen. We vroegen Wouter wat waardering binnen de organisatie betekent. “Bij Nederlandse Loterij vinden we zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid belangrijk. Onze multidisciplinaire manier van samenwerken is er dan ook op gericht dit te stimuleren binnen de organisatie en de ruimte voor initiatief te vergroten.”

“Waardering uit zich onder andere in de manier waarop we met elkaar omgaan. We luisteren naar elkaar en hebben respect voor elkaar. We zijn transparant en delen veel informatie met elkaar. We vinden zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid belangrijk. Onze multidisciplinaire manier van samenwerken is er dan ook op gericht dit te stimuleren binnen de organisatie en de ruimte voor initiatief te vergroten. Maar waardering heeft natuurlijk ook te maken met het bieden van aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en dit is meer dan alleen een goed salaris. Medewerkers kunnen bij ons elke dag gratis gebruik maken van de gym met personal trainers, ze kunnen voor €3,- hun eigen gezonde (vegetarische) lunch samenstellen en ze hebben een persoonlijk opleidingsbudget van € 2000,- per jaar. Daarnaast vormen de evenementen, feestjes en borrels die we organiseren een belangrijke basis voor het creëren van verbinding in de organisatie,” aldus Wouter.

“Dat onze medewerkers de organisatie zo waarderen dat we bovenaan zijn geëindigd in onze categorie, maakt mij natuurlijk trots.”

Wouter van Tilburg
HR manager

 

Wat is de volgende stap voor de beste werkgever?

Het is geweldig om zo’n prijs te winnen, maar wat is de volgende stap op het gebied van goed werkgeverschap bij de Nederlandse Loterij? Wouter zegt: “We besteden in de organisatie steeds meer aandacht aan technologie en data. Dat betekent dat we andere dingen vragen van onze medewerkers én van nieuwe medewerkers. Aan ons de taak om hen daar goed bij te begeleiden. Daarnaast is het natuurlijk zaak om goed te houden wat nu al zo gewaardeerd wordt. Daar doen we dan ook ons best voor. ”

 

Werkgeverstip

We sluiten ons gesprek af met een laatste tip van Wouter over goed werkgeverschap. Zijn antwoord luidt: “Goed werkgeverschap gaat verder dan alleen arbeidsvoorwaarden. Het gaat om de ontwikkeling van medewerkers, het geven van verantwoordelijkheid en het creëren van een plezierige en stimulerende werkomgeving. Want uiteindelijk moet je goed met elkaar kunnen samenwerken, om samen te kunnen winnen.”

Meer weten over wie Nederlandse Loterij als organisatie is? Bekijk het hier.

Verhalen

Teamspelers aan het woord

Alle unieke talenten van onze collega’s komen samen in diverse teams. Zo werken we met elkaar aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland. 
Ben jij benieuwd wie in jouw team zit?

Lees onze verhalen
Dé afdracht. Wat is dat eigenlijk? 

Dé afdracht. Wat is dat eigenlijk? 

Leer ons nog beter kennen